• Beste Spelers,
  Sportpark Houtrust, Sint en Piet kwamen er op zaterdag frequent en werden dan door de jongens van de JO19 regelmatig met goed voetbal verwend. Helaas heeft hem het dit jaar minder kunnen bekoren omdat, door corona, vanaf oktober niemand meer heeft kunnen scoren.
  Toch meent de Sint jullie wat te moeten schrijven omdat hij via jullie Facebook pagina goed heeft kunnen bijblijven. Dit seizoen werd een half team vervangen en daarmee kreeg de JO19 weer een nieuwe kleur op de wangen.
  Met Benjamin als nieuwe nummer een op doel kreeg de hele achterhoede een nieuwe smoel. Met snelle reflexen op de lijn houdt hij de schade beperkt, aan het meevoetballen wordt op de training hard gewerkt maar daarin wordt je volgens de voetbalpiet vanzelf razend sterk. Het is gewoon een kwestie van doen en uiteindelijk maak jij je team vanzelf een keer kampioen.
  In de achterhoede staat onder andere Freek van den Bercken, die moet het vooral hebben van het harde werken. Met blokken en tackelen is hij in zijn element en haalt hij een hoog rendement. Een liesblessure breekt hem zo nu en dan op maar daar komt hij iedere keer weer bovenop.
  Ook Jules mag niet ontbreken, want hij begint nu toch echt wel als back door te breken. Als kuitenbijter zit hij menig linksbuiten meermaals op de huid, daar kom je echt niet zomaar onderuit. Toch hoorde Sint ook nog iets tot zijn spijt op trainingsavonden is Jules de laatste tijd vaak kwijt. Dit kan hem niet echt bekoren en daarom wil hij jou bij deze dan ook aansporen.
  De luchtmacht achterin wordt gevormd door Noud, en die maakt niet heel vaak een fout, tegen een grote sterke spits heeft hij het naar zijn zin want dan gooit hij de beuk erin. Nu klopt hij op de deur bij Haelen 1 en volgens de voetbalpieten blijft hij daar ook zeker op de been. Wie had dat vier jaar geleden gedacht van matige rechtsbuiten naar dragende kracht!!!
  Bryan is jullie onverschrokken laatste man, en die kan er ook wel wat van. Kappen en draaien daar licht zijn kracht en heeft hij menig spits in zijn macht. Ook coachend laat hij van zich horen, wat er nog aan ontbreekt is het scoren, al is dit niet zo’n probleem want dankzij jou blijft de Haelense verdediging op de been.
  Op linksback staat Sieb van Ratingen groot en sterk doet hij zijn werk. Plaatselijke rechtsbuitens moeten het zo nu en dan ontgelden als jij vliegt over de velden. Naast dit alles heb je ook nog een fantastisch linkerbeen, dus voor vrije trappen vanaf rechts ben jij de nummer één. Strak geschoten vliegen ze in de kruising zodat de tegenstander met een nederlaag naar huis ging.
  Het middenveld is een stuk minder gecompliceerd en wordt maar door drie vaste krachten geformeerd.
  Jhonny heeft vroeger gekeept maar was er een jaartje tussenuit gepiept. In de strijd tegen de kilo’s wilde hij weer meer rennen maar toch was die half positie conditioneel in het begin behoorlijk wennen. Een halve wedstrijd was eigenlijk al te veel dus keek je na 90 minuten af en toe scheel. Toch heeft Sint gehoord dat je dit seizoen alweer bijna hebt gescoord. Ook verschijn je zo nu en dan nog tussen de palen al zal je daar nu wel van balen, maar niet getreurd want Benjamin is weer aan de beurt.

  Iemand die jullie niet kon missen was Bas, bij Haelen 2 was hij duidelijk niet in zijn sas, en medio september, het staat nog bij Sint op de kalander, was hij weer terug bij Haelen JO19-1 want zij hadden op het middenveld een probleem. Met jou als stillen kracht op het middenveld is dit verdwenen al mag je in balbezit wel actiever aan het spel deelnemen. Toch komt dit allemaal nog wel goed, althans, dat is wat Sint vermoed.
  Sieb Brouns in nummer drie en misschien wel een genie. Passjes binnendoor en slim lopen Sieb krijgt met zijn acties de nodige ruimtes open. Ook scoren heeft hij al gedaan en op de topscoorderslijst staat hij dan ook bijna bovenaan. Bijleren op de training doet hij snel en gestaag, misschien gaan de trainingen zelfs iets te traag. Sint en Piet kunnen jou speelstijl wel waarderen en zien jou dan ook nog wel promoveren.
  Voorin hebben is er heel wat meer keus, al is er een speler poreus. Van Tijn heeft de Sint dan ook nog niet zo’n goed beeld omdat hij nog niet veel heeft gespeeld. Groeipijn speelt jou op dit moment parten maar in 2021 zal jij nog in heel wat wedstrijden gaan starten. Sint wacht in ieder geval geduldig tot die tijd, hopelijk gooi jij dan weer alles in de strijd.
  Daarna komt Sint uit bij Enzo. Ook Enzo kwam nog niet zo veel in actie, kleine blessures en ziekte hielden hem vaak aan de kant en anders was er wel wat anders aan de hand. Als het goed is is dit nu allemaal voorbij en kun je weer volop spelen, gisteren was je in ieder geval alweer 75 minuten van de partij.
  Ibrahim is jullie rommelaar op de flanken, vaak krijgt hij hiermee het publiek op de banken. Als je hem qua speelstijl moet vergelijken dan komt daar moeten jullie maar eens naar Luis Suarez in zijn Ajax tijd kijken. Rommelend blijft hij namelijk op de been, ook in de één op één. Scoren heeft hij nog niet gedaan maar dat moment komt er zeker aan.
  Ondertussen krijgt de Sint het behoorlijk heet want wat is die selectie breed, al anderhalf A4’tje vol en dan staan er nog heel wat namen op de rol.
  Miel is jullie spits en scoren doet hij gewis. Op de topscoorderslijst staat hij dan ook bovenaan want als Knipzer maakte hij naam en faam. Vier jaar geleden kwam jij met Noud van de JO15-1 en nog steeds blijf je knap op de been. Die instelling kan het kader blijkbaar wel bekoren want als aanvoerder mag je nu ook bij de toss proberen te scoren.
  Op linksbuiten staat Yoel, die is razendsnel en dat weet iedere rechtsback in de regio nu wel. Toch laten ze zich nog vaak verassen en blijft Yoel zijn mannetje staan, debuteren bij Haelen 1 heeft hij dan ook al gedaan. Afwerken is wel nog vaak een probleem daarin ben jij nog geen nummer één. Kijk nog eens naar Andy Boyen dan zal je volgend jaar bij de senioren ook met je afwerking hogen ogen gooien.
  Tot slot hebben we nog Rick eigenlijk een nummer tien maar al dat lopen op het middenveld dat heeft hij nou wel gezien. Daarom is hij nu vaak te vinden op de flank of in de spits waar hij met slimme passjes of bekeken schoten flitst. Debuteren in Haelen 1 heb je al gedaan, maar in de toekomst zullen alleen slimme passjes en bekeken schoten niet volstaan, daarom op de training vol eraan, dan kom je vanzelf in Haelen 1 te staan.
  Trainingen heeft de Sint niet kunnen bezoeken dus over het kader kan helaas niks worden geroepen.
  Wedstrijden spelen zit er voorlopig nog niet in maar zoals ze in Maastricht zouden zeggen Haw Pin, want volgend jaar zit dit er vanzelf weer in.


  Tot volgend jaar,
  Sint en Piet