honne

Protocol samenwerking RKVV Haelen en Gezondheidscentrum Honné (sportfysiotherapie)

De samenwerking bestaat uit:

1. Eén uur per week aanwezigheid sportfysiotherapeut op locatie door Chris Schmeetz PT/MPTS/MSc. Emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel.06-19629217.
2. Aanwezig op het sportpark: dinsdagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur.
Daarnaast bereikbaar in de praktijk te Horn, tel. 0475-801960.
3. Geblesseerden kunnen het half uur voor de training al op het 'spreekuur' gezien worden. Er wordt dan besproken of therapie gestart dient te worden in het Gezondheidscentrum.
4. Er is geen verplichting voor behandeling bij Gezondheidscentrum Honné, de speler in kwestie is vrij in zijn keuze van fysiotherapiepraktijk.
5. Het andere half uur zal besteed worden aan een sportanalyse van de spelers tijdens training.

Invulling van de samenwerking:

1. Begeleiding is gericht op preventie.
2. Als start wordt het formulier 'kenmerken spelers' ingevuld als achtergrondinformatie. Dit wordt bij elke speler ingevuld, dus niet alleen de geblesseerden.
3. Indien er een blessure optreedt, wordt het 'blessure formulier' ingevuld. Dit geldt ook voor de spelers die op dit moment al een langer bestaande blessure hebben.
4. Vervolgens wordt na behandeling / bij sporthervatting het 'herstel formulier' ingevuld.
5. Ten slotte is er het 'expositieformulier'. Hierop wordt er per speler het aantal trainingsuren en wedstrijduren geregistreerd.

In geval van een blessure:

1. Trainer (selectie) beslist of contact opgenomen wordt met het Gezondheidscentrum.
2. Wanneer er gebeld wordt voor een afspraak kan de speler zo snel als plan-technisch mogelijk is terecht.
3. Altijd terugkoppeling van de bevindingen fysiotherapeute naar trainer, met respect voor privacywet en beroepsgeheim.

Financiën:

Voor de vergoeding – vanuit de ziektekostenverzekering – voor therapie in de praktijk geldt:
1. Speler ouder dan 18 jr: aanvullende verzekering (aantal behandelingen afhankelijk van pakket).
2. Speler jonger dan 18 jr: basis verzekering (standaard 9 behandelingen, evt 18 max.).

Procedure:

1. De contacten tussen fysiotherapeute en speler(s) lopen altijd via de hoofdtrainer, hij verzorgt de coördinatie met fysiotherapeute en speler (voor behandeling en/of blessure). De bedoeling is dat de fysiotherapeute zoveel mogelijk op de hoogte is van mogelijke spelers die op het spreekuur willen komen.
2. In principe is de fysiotherapie bedoeld voor de seniorenspelers als ook de A en B jeugd. De overige jeugdspelers kunnen - indien nodig - uiteraard ook hiervan gebruik maken, in goed overleg tussen zijn leider en de hoofdtrainer Patrick Wolters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
tel. 06-19230867).

Benodigde materialen:

1. Chris zorgt samen met Gerard Smits voor onderhoud van alle verzorging materialen:
- Koffers H1 - H2 - H3 en A1.
- EHBO kistje in de gang naar de bestuurskamer.
- Materialen kast in massage ruimte.

2. Gerard en/of Chris zal regelmatig nalopen om te zien of en wat er eventueel moet worden bijgevuld. De leiders dienen aan te geven als er iets moet worden bijgevuld; dit kan d.m.v. een notitie achter te laten in de betreffende koffer of als er dringend iets nodig mocht zijn kan er een email worden gestuurd naar Gerard Smits: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

3. De koffers zijn gemerkt, zodat iedereen weet wat van wie is (en dit ook respecteert). Koffers dienen na de wedstrijd te worden terug gezet in het massagelokaal.

4. De leiders dienen er op toe te zien dat deze materialen alleen worden gebruikt voor het beoogde doel (bv. dure tape gebruiken voor om de sokken is zeker niet de bedoeling).

5. De fysiotherapeute heeft ook een eigen koffer met materiaal indien nodig.

Haelen, juli 2015