In Memoriam Piet Keijzer

Op vrijdag 1 september hebben we van Piet Keijzer (84 jaar) afscheid genomen en hem begeleid naar zijn laatste rustplaats op het RK kerkhof in Haelen.
We wisten dat Piet ziek was. Zeer ernstig ziek. De weken, die hij na de ziekenhuisopname thuis was, hebben veel leden van RKVV Haelen hem bezocht. Leden, selectiespelers, maar ook zijn collega-vrijwilligers uit de onderhoudsgroep, kantinemensen, jeugdleiders en bestuur.
Piet was een zeer geliefd persoon bij RKVV Haelen. Hij was 26 jaar lid en tot voor kort nog zeer actief in de onderhoudscommissie. In die hoedanigheid was hij dagelijks in de weer op ons sportpark. Vele jaren heeft hij het onderhoud van de velden gedaan en ervoor gezorgd dat de lijnen er wekelijks onberispelijk bij lagen. Maar ook vele andere onderhoudsklussen heeft hij uitgevoerd. Technisch handig als hij was, pakte hij alles aan. Vol trots vertelde hij wat hij gedaan had en dan moest je zeker gaan kijken om hem daarna te complimenteren. Hij was ook vol lof over wat anderen deden. “Samen maken we een mooie en bloeiende vereniging”, zei hij vaak. Piet was iemand die gemakkelijk contact maakte met anderen. Hij was zeer geliefd. Bij jong en oud. Spelers van de selectie droegen hem op handen. Zijn jel en schreeuw vanaf de zijkant of in de kantine werd door iedereen gehoord.
Piet heeft in die 26 jaar dat hij als elftalleider, bestuurslid en onderhoudsman actief is geweest veel voor de vereniging betekend. Zelf heeft hij er, na het overlijden van zijn vrouw en na zijn pensionering, een zinvolle tijdbesteding door gekregen.
Zijn grote inzet werd gezien en gewaardeerd. In 2000 kreeg hij van de vereniging de zilveren speld van verdienste. In 2016 de gouden verenigingsspeld. In 2011 werd hem de koninklijke onderscheiding “Lid in de Orde van Oranje Nassau” toegekend. Zeer vereerd was hij toen spelers van de selectie het tegelpad van de kantine naar het hoofdveld de naam gaven van “Piet Keijzer pad” en hem het naambordje overhandigden, waarna hij het zelf bij het pad aanbracht.
Piet genoot intens van het bezoek dat hij de laatste maand thuis kreeg. Vanuit zijn bed keek hij uit op het clubshirt en de foto’s waarop hij met anderen te zien was. “Waar heb ik het aan verdiend dat zoveel mensen bij mij komen?” Hij hield iedereen stevig vast en wist ook dat het voor menigeen de laatste keer was dat ze hem zagen.
Piet Keijzer is voor RKVV Haelen iemand geweest die zijn ziel en zaligheid in de vereniging heeft gestopt.

We hebben afscheid genomen van Piet, een prachtkerel!

We wensen zijn familie heel veel sterkte.