bannerkvvHaelen

Bekijkt u de website op een mobiele apparaat? Veeg dan met uw vinger op het beeldscherm naar rechts voor het menu!
balk.fw

Teamindeling jeugd

 

Teamindeling jeugdteams RKVV Haelen seizoen 2017-2018

Deze indeling is niet definitief. Er kunnen altijd nog wijzigingen plaatsvinden vanwege aan- en afmeldingen.
De indeling van de nieuwe teams met spelers en jeugdtrainers is ieder jaar een behoorlijke klus. Graag willen we hier nog eens uitleggen welke criteria er gehanteerd worden. Uitgangspunt van de jeugdafdeling is dat spelers het meeste plezier beleven op hun eigen voetbalniveau. We plaatsen dus de betere spelers in eerste teams (bv JO11-1). Er wordt dus niet op leeftijd geselecteerd. Een eerstejaars JO13-speler kan dus in een JO13-1 terecht komen en een tweedejaars in een JO13-2. Soms ontkomen we er getalsmatig niet aan om spelers in een hogere categorie in te delen. Dit doen we bij spelers waarvan we verwachten dat ze dit aankunnen. Indien nodig plaatsen we ook wel eens een speler in een lagere categorie (dispensatie). Deze beide gevallen geschieden altijd in overleg met spelers/ouders. Grijze gebieden en meningsverschillen over kwaliteiten van spelers zijn er altijd. Ouders en spelers kijken vaak met een andere bril als de technische commissie, trainers en coördinatoren. U mag er vanuit gaan dat we de indeling zeer zorgvuldig doen, waarbij veel overleg plaatsvindt met ons kader. In uiterste situaties ook wel eens met ouders, maar het is ondoenlijk voor ons om alle wensen te vervullen. De samenvoeging van spelers omwille van "vriendje van" is voor ons geen criterium. Dit klinkt misschien wat bot, zo is het niet bedoeld, maar we gaan er vanuit dat kinderen van nature snel vriendschap opbouwen in het team waar men speelt. We zien hier een belangrijke rol weggelegd voor de ouders. Enthousiasme en positief benaderen doen veel. En mocht er ergens een serieuze kink in de kabel zitten dan verzoeken we dit bespreekbaar te maken met de leiders of jeugdcommissie.
We zien dat spelers zich gaandeweg volop ontwikkelen in vele opzichten. In de loop van een seizoen blijven we de spelers volgen en mocht de vooruitgang dermate groter of kleiner zijn dan de rest, dan behoort een herindeling na de winterstop altijd tot de mogelijkheden.
De indeling van de teams wordt via de website bekend gemaakt. Dit geschiedt altijd later dan we willen, simpelweg omdat er over en weer nog veel gecommuniceerd moet worden in mei en juni voordat alles helder is (o.a. door alsnog stoppende leden en tekorten bij de teams hierdoor). Graag begrip hiervoor.

 

Afdrukken

Delen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Hoofdsponsor van RKVV Haelen

mentenrecycling logo