make responsive website quickly

Galavoorstelling met een smetje tegen SC Leeuwen: 6-2

door Jan Cuijpers
De beste eerste helft van het seizoen (sinds uw verslaggever Haelen wekelijks ziet spelen) en met afstand de mooiste goal van het seizoen. Zou de 3-0 van Haelen tegen SC Leeuwen, want daar hebben we het over, in de Eredivisie zijn gemaakt, dan was dat doelpunt Europa door gegaan. Rick van der Linden geeft een sublieme breedtepass op Siem van Dijck. De rappe aanvaller neemt de bal aan in de passeerbeweging, een verbaasde verdediger van Leeuwen achterlatend. Zijn voorzet op maat wordt door Ruud Eijkenboom bekeken binnen geschoten. De kroon op de galavoorstelling die Haelen zijn supporters de eerste helft voorschotelt. Een deel van dat succes kan de vut-ploeg op haar conto schrijven, want het veld dat er anderhalve maand geleden nog bijlag als een motorcrosscircuit oogt als een splinternieuw biljartlaken. Daarop mogen voetballen is een cadeautje. Vanaf het begin van de wedstrijd is duidelijk dat Haelen vandaag niet nog eens punten wil verspelen tegen een laagvlieger. Al na drie minuten kopt Ruud Eijkenboom gevaarlijk richting Leeuwen-goal. Het duurt echter nog negen minuten voordat Rick van der Linden een dieptepass van Tom Bongaerts verzilvert: 1-0, ondanks een hevig vlaggende grens. Bij Haelen lukt bijna alles wat de vorige twee wedstrijden mislukte: de bal gaat achterin goed rond, de passes komen aan en er wordt door elf man gebuffeld. Tien minuten na de openingstreffer leidt dat tot de 2-0 als Ruud Eijkenboom een actie inzet in de zestien. Zijn voorzet komt via de keeper bij Tom Bongaerts terecht die na wat ruzie met de bal richting goal puntert. De bal lijkt een prooi voor de doelman, maar Ruud Eijkenboom krijgt er een teenpunt tegenaan, waardoor de goalie kansloos wordt. Dan breekt die magische 26e minuut aan, die aan het begin van dit verslag al wordt beschreven. Alle trainingen en alle besprekingen vallen in deze ene minuut dat alles lukt als een puzzel in elkaar. Haelen kan met 3-0 aan de thee. Over en uit voor Leeuwen. Maar na de pauze vervalt het team van Wolters in oude fouten. Met name de verdediging - die voor de rust solide speelde, niets weggaf en accuraat was in de passing – meent dat ze eerst moet aanvallen en helpt Leeuwen zo terug in de wedstrijd. Persoonlijke fouten en een gebrek aan rugdekking leiden zo tot de 3-2. Het zal toch niet nog eens...? In de 65e minuut haalt Joey onder de neus van de scheidsrechter de bal uit de voeten van een tegenstander. Ik wil de fluitisten niet de kost geven die in deze situatie een penalty zouden hebben gegeven. De heer Van Heugten ziet het echter goed, waardoor Siem in de directe tegenstoot met een rollertje in de hoek de 4-2 aan kan tekenen. Dezelfde Siem krijgt in de 72e de bal van een Leeuwen-speler. De vleugelspits gaat vrij op de goal af, maar wordt van achteren ten val gebracht. De scheidsrechter geeft slechts geel, maar Siem neemt op sublieme wijze wraak. Doelman Danny de Winter, toch geen kleine jongen in het amateurvoetbal, kan de bal alleen maar nakijken: 5-2. Leeuwen geeft nog steeds niet op en Cuijpers moet nog eenmaal met de voet redding brengen als een Leeuwen-spits vrij voor hem opduikt. Tien minuten voor tijd zet Haelen de kers op de taart als Tom soepel passt op Rick, die de 6-2 binnenwerkt. Het echte feest begint na afloop, als bekend wordt dat alle directe concurrenten voor de titel twee punten hebben verspeeld. Dat betekent dat Haelen nog tweemaal moet winnen om kampioen te worden in de derde klasse B. Als volgende week Hebes aan de zegekar kan worden gebonden, zou het zomaar eens kunnen gebeuren thuis tegen Brevendia met Haelen kermis.
Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen, Tom Vestjens (85. Jildert Teijema), Roel Geelen (Ferry Stemkens), Milan Maassen, Rick van der Linden, Mike Jacobs, Tom Bongaerts, Ruud Eijkenboom (65.Joep Houben), Siem van Dijck.