make responsive website quickly

Haelen kan het niet afmaken tegen Spaubeek: 2-2

door Jan Cuijpers
Patrick Wolters moest vorige week verstek laten gaan wegens de eerste communie van zijn dochtertje (“Het kind had de dag van haar leven”). Toen leek het net of de absentie van de trainer tot een zekere apathie bij zijn ploeg leidde. Dat wordt vandaag nog eens onderstreept als Haelen het eerste half uur het beste voetbal van dit seizoen laat zien... Aanvallend tenminste. Konden we de verdediging eerder dit seizoen regelmatig een pluim geven, dat zit er vandaag niet in, want de twee tegendoelpunten worden kinderlijk eenvoudig weggegeven. Spaubeek mag twee identieke doelpunten scoren als tweemaal een aanvaller helemaal vrij voor keeper Joey Cuijpers op mag duiken. Maar laat ons bij het begin beginnen. We zijn pas acht minuten onderweg als we een afgekeurde goal van Ruud Eijkenboom, een ziedende kopbal van Mike Jacobs net over en een schot voorlangs van Rick van der Linden hebben gezien. En een karrenvracht hoekschoppen. Spaubeek, thuis nog een heel moeilijke tegenstander voor de roodgelen, weet niet wat het overkomt en wordt aan alle kanten voorbijgelopen door de mooi combinerende en energiek jagende voetballers van Wolters. Een goal kan dan ook niet uitblijven. En die valt dan ook na 17 minuten, echter aan de verkeerde kant. De Haelen-verdedigers zijn zo druk met aanvallen dat ze niet in de gaten hebben wat er in hun rug aan de hand is. Zo kan het gebeuren dat een aanvaller van Spaubeek vrij opduikt voor Cuijpers en afrondt in de lange hoek: 0-1. Haelen laat de kopjes niet hangen en vanaf de aftrap krult Siem van Dijck de gelijkmaker vanaf rechts subliem via de binnenkant van de paal achter de bezoekende doelman: 1-1. Dezelfde Van Dijck geeft slechts enkele minuten later een voorzet op maat, maar Rick van der Lindens schoenmaat is net te klein om de bal achter de keeper te werken. In de 21e minuut lost Tom Bongaerts een schot dat door de keeper stijlvol tot corner wordt gewerkt. Daaruit volgt een scrimmage en dezelfde Tom geeft de bal het beslissende tikje: 2-1. De supporters gaan er nog eens goed voor zitten, maar de puf lijkt er nu een beetje uit bij Haelen. In de 38e minuut leidt een opeenstapeling van fouten tot de gelijkmaker. Wederom kan een aanvaller weglopen uit de rug van een verdediger en wederom laat die de keeper kansloos in de lange hoek: 2-2. In de 42e minuut verwerkt Joey Cuijpers een vrije trap tot hoekschop. Die wordt ingekopt bij de tweede paal. De Haelen-keeper krijgt er in een reflex een vinger achter en Milan Maassen rost de bal weg. Met afstand de beste ploege en toch maar 2-2 bij rust. Na de thee is Haelen vast van plan de drie punten in huis te houden, maar de voorwaartsen gaan te slordig om met hele en halve kansen. Te vaak wordt in kansrijke positie de verkeerde oplossing gekozen: passen als moet worden geschoten en omgekeerd. Rick krult een bal mooi over de keeper, maar die eindigt op de lat. Met nog zo’n zeven minuten op de klok komt Rick in kansrijke positie, maar de keeper stopt de bal knap. Uiteindelijk mag Haelen nog blij zijn met het ene punt als in de 93e minuut de bal wordt verspeeld en Joey de vogelvrije Spaubeek-spits van scoren af weet te houden. We zullen hier niet de scheids de zwarte piet geven, alhoewel die even later een geheide penalty wegwuift en doodgemoedereerd de wedstrijd affluit. Inderdaad, dat heeft u vorige week ook al kunnen lezen. Tweemaal twee punten door de neus geboord. Desondanks loopt Haelen uit op de nummer twee, want Alfa Sport verliest bij Hebes en Heksenberg is nu de belangrijkste belager. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft het onnoemelijk spannend in 3B. Zondag komt Leeuwen op bezoek.

Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen, Tom Vestjens, Roel Geelen (66. Ferry Stemkens), Milan Maassen (85. Jildert Teijema), Rick van der Linden, Mike Jacobs, Tom Bongaerts, Ruud Eijkenboom, Siem van Dijck