make responsive website quickly

Haelen simpel voorbij Brevendia: 0-3

door Jan Cuijpers
Brevendia had afgelopen zondag Haelen een goede dienst bewezen door de concurrent voor de titel, Alfa Sport, twee punten af te snoepen. Tevens waren Patrick Wolters en de zijnen gewaarschuwd: de ploeg uit Stramproij is een niet te onderschatten tegenstander. Maar hoe het de groenwitten in hemelsnaam gelukt is Alfa Sport op een gelijkspel te houden, is ons na vanavond een compleet raadsel. De ploeg creëert in negentig minuten voetbal werkelijk geen enkele kans. Sterker nog de intentie om te voetballen tegen de koploper ontbreekt volkomen. Patrick Wolters heeft vanavond al zijn manschappen beschikbaar en moet dus moeilijke keuzes maken. Vandaag staat aanvoerder Rick van der Linden in de spits, Ruud Eijkenboom start vanaf de linkervleugel, Siem van Dijck –wiens overschrijfformulier naar EVV vandaag bij Haelen binnenkwam – op rechts en Joep Houben op tien. Tom Vestjens die een aantal malen succesvol op het middenveld heeft geopereerd staat weer op zijn vertrouwde linksback plaats en Ferry Stemkens, vorige week donderdag afwezig wegens een cursus van het werk, start op rechtsachter. Kind van de rekening zijn Roel Geelen, die een paar wedstrijden achter elkaar goed speelde als rechtsback, en Tom Bongaerts. De opstelling lijkt een goede keuze, want binnen de minuut krijgt Haelen zijn eerste kans. Drie minuten later geeft Ruud een voorproefje van wat komen gaat door met een prima pass Siem te lanceren, diens lage schot wordt gepakt door de keeper. Rond de tiende minuut trapt Joey Cuijpers ver uit, Rick van der Linden wint het kopduel, waardoor Ruud vrij voor de goal komt. Zijn lob belandt echter in handen van de keeper. Brevendia volhardt in het inzakken met af en toe een lange bal, die steeds weer in bezit van Haelen komt. Na twintig minuten krijgt Rick de kans te koppen, maar de bal is te krachteloos om de doelman te verschalken. Na de drinkpauze blijft Haelen als team werken voor elkaar en dat leidt in de 33e minuut tot een corner. Daarbij halen de in blauw spelende Haelenaren een beproefd recept tevoorschijn: Siem geeft laag voor, Ken stapt over en Ruud scoort beheerst: 0-1. De goal lijkt Haelen vleugels te geven, want drie minuten later geeft Ruud een bekeken pass op Rick. De aanvoerder heeft al gezien wat ie met de bal wil doen, voordat hij hem aanneemt. De Brevendia-keeper staat in niemandsland en met een prachtige lob van afstand laat Rick hem kansloos: 0-2. Scheidsrechter Verstappen roept regelmatig: “Mooi duel, mannen, keurig!”, maar fluit wel erg kort, waardoor de wedstrijd maar niet echt wil ontbranden. Direct na de thee kan Haelen de wedstrijd in het slot gooien, maar Siem legt de bal vrij voor de keeper slordig af op Rick, waar hij beter voor eigen kans had kunnen gaan. Siem heeft het vanavond toch al zwaar tegen een felle tegenstander die ongeveer even snel is. Het duurt tot de 78e minuut eer Tom Bongaerts, die Siem is komen vervangen, de 0-3 laat aantekenen. Joep Houben wurmt zich door de verdediging, speelt ‘Bongi’ aan en die besluit gedecideerd in het dak van het doel. Wedstrijd gespeeld. Haelen heeft de voorsprong van voor de winterstop bijna hersteld: 5 punten los op de nummer twee. Alfa Sport heeft weliswaar een wedstrijd minder gespeeld, maar – om met Patrick Wolters te spreken – moet die drie punten eerst nog maar eens halen.

Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen, Tom Vestjens, Ferry Stemkens (75. Roel Geelen), Joep Houben, Mike Jacobs, Milan Maassen (85. Jildert Teijema), Siem van Dijck (70. Tom Bongaerts), Rick van der Linden (60. geel), Ruud Eijkenboom