make responsive website quickly

Haelen loopt uit na zege op De Leeuw: 2-0

door Jan Cuijpers
Het belangrijkste nieuws in de kampioensstrijd komt vanmiddag van andere velden. Ten eerste het gelijkspel van mede-koploper Alfa Sport bij Brevendia, ten tweede het verrassend grote verlies van Lindenheuvel tegen Heksenberg. Terwijl de Zuid-Limburgse kampioenspretendenten de punten laten liggen, gaat Haelen rustig door met het binnenslepen van belangrijke punten. De tegenstander van vandaag, De Leeuw uit Brunssum, was met slechts één opdracht naar het Leudal afgereisd: één punt meenemen naar het zuiden. Rob Pierik parkeert de bus voor zijn vandaag uitstekende doelman Nick Frölichs en gokt op een goaltje in de de omschakeling. In deze aanpak speelt de gevaarlijkste Brunssumse aanvaller, Jeffrey Geurts, op het middenvel, zodat hij nooit gevaarlijk kan worden voor de goal van het elftal van Patrick Wolters. Net als afgelopen donderdag schiet Haelen als een kanonskogel uit de startblokken en meteen vanaf de aftrap verschijnt Siem van Dijck gevaarlijk voor de goal, waar hij onreglementair ten val wordt gebracht. Tien minuten later zou scheidsrechter Van Dalen gegarandeerd een penalty hebben toegekend. Nu laat hij doorspelen, het enige foutje van de prima leidende referee. Tekenend voor het goede begin van Haelen is de prachtige opening na vier minuten van Niels Roumen op aanvoerder Rick van der Linden, die naast schiet. Hoewel Haelen ondanks de soms slordige passing best goed speelt, weet het de kansen niet om te zetten in doelpunten. Na 21 minuten bijvoorbeeld krijgt Rick van der Linden een prima kopkans na een goede voorzet van spits (!) Ruud Eijkenboom. Hij kopt recht in de armen van de keeper. Drie minuten later bereikt doelman Cuijpers met een uittrap Siem van Dijck, die verlengt op Rick van der Linden, wiens volley echter de goede richting mist. Op slag van rust een mooie aanval via een één-twee tussen Eijkenboom en Van Dijck. De keeper redt uiteindelijk met de voet. Haelen gaat aan de thee met 0-0, terwijl op dat moment de stand eigenlijk 2-0 had moeten zijn. Dat had veel pijn kunnen doen als De Leeuw in de 50e minuut de 0-1 had gescoord, maar via de vingertoppen van doelman Cuijpers gaat een schot van Jeffrey Geurts voorlangs. Meteen daarna tovert Haelen een mooie aanval uit de hoge hoed als Siem van Dijck Mike Jacobs aanspeelt. Die zet voor, Eijkenboom maakt een overstapje en de de instormende Joep Houben, die vandaag als basisspeler weer een dikke voldoende scoort, jaagt de bal over. Spits Eijkenboom heeft het geluk vandaag niet aan zijn zijde, want op een prima kopbal heeft de bezoekende doelman een even goede save als antwoord. Zo kan het gebeuren dat keeper Joey Cuijpers – na de wedstrijd laat hij weten terug te komen op zijn beslissing om naar EHC te verkassen en ook komend seizoen bij Haelen te blijven – zijn team in de wedstrijd moet houden met een knappe redding op een schot onder de lat. Haelen voert daarna de druk alsmaar verder op en na een handvol corners en gevaarlijke aanvallen kan aanvoerder Van der Linden in de 71e minuut een voorzet het laatste zetje geven: 1-0. Nog geen zestig seconden later ligt nummer twee in het mandje als Ruud Eijkenboom Siem van Dijck diep stuurt. De rappe vleugelspeler tekent de 2-0 aan. Vanaf dat moment is De Leeuw een speelbal voor Haelen, dat eindelijk zonder spanning voetbalt. In de 77e minuut stuurt de prima acterende Mike Jacobs Van Dijck diep. Die haalt de achterlijn en zet voor waar Rick via de vingertoppen van de doelman de lat raakt. Zeven minuten later valt de wedstrijd definitief in het slot als Ruud Eijkenboom - wat werkt hij hard vandaag en wat verdient hij het eindelijk weer eens te scoren – een penalty versiert. De keeper gaat dusdanig vroeg naar de hoek dat Joep Houben besluit de bal maar eens door het midden te schieten: 3-0. Haelen heeft alle kansen op het kampioenschap weer in eigen hand. Maar Brevendia, donderdag de tegenstander, is een niet te onderschatten Angstgegener.