make responsive website quickly

Haelen strijdend ten onder: 1-2

door Jan Cuijpers
Na de tenenkrommende wedstrijd van vorige week tegen Heksenberg had Haelen vandaag iets recht te zetten. Zeven dagen geleden ontbrak alles wat Haelen dit seizoen aan de top van de derde klasse B heeft gebracht: teamgeest, strijdlust, creativiteit en een solide verdediging incluis keeper. Hoewel het voetbal vandaag nog steeds te wensen over laat, is trainer Patrick Wolters er wonderwel in geslaagd zijn elftal mentaal weer op de rails te krijgen. Vanaf de eerste minuut zoekt maar één team de aanval en dat is gestoken in roodgeel. Trainer Wolters heeft gekozen voor een dubbel slot op de deur in de personen van Milan Maassen en Tom Vestjens, die als verdedigende middenverlder een goede indruk achterlaat. Alfa Sport heeft van zijn trainer duidelijk de opdracht meegekregen in te zakken en proberen in de omschakeling tot succes te komen. De voetballers uit Schinnen gooien veel fysiek in de wedstrijd waardoor het duel – vooraf werd gesproken over aanhaken of afhaken – een echte knokwedstrijd wordt. Hoewel Alfa Sport de Haelen-voorwaartsen stevig aanpakt gaat de eerste gele kaart naar Niels Roumen voor... ja, voor wat eigenlijk? Na een half uur spelen komt Alfa Sport geheel tegen de verhouding in op voorsprong. Feddo Mobers neemt een bal op de slof voor iets dat het midden houdt tussen een schot en een voorzet. Doelman Joey Cuijpers is een centimeter of vijf te kort om de bal te stoppen, die met een rare curve en via zijn vingertoppen onder de lat in de lange hoek valt: 0-1. Lang kan Alfa Sport niet van de voorsprong genieten,want nog geen drie minuten later mag Siem van Dijck (ondank een hevig voor een achterbal vlaggende grensrechter) een hoekschop nemen. De indraaiende bal krijgt van keeper Waterschoot het beslissende duwtje mee dat ‘m promoveert tot gelijkmaker: 1-1. Voor de rust is Haelen tweemaal dichtbij een voorsprong. In de 42e minuut wringt de hard werkende Ruud Eijkenboom zich knap door de verdediging, maar mist dan de rust om binnen de palen af te werken. Een minuut later wordt Siem (wederom) gevloerd. Hij neemt zelf de vrije trap vanaf de linkerkant van het strafschopgebied. Hij legt de bal terug op de rand zestien, waar Rick van der Linden een overstapje maakt en Ken Gommans snoeihard afdrukt. Het schot, dat een beter lot verdiend had, wordt door een verdediger uit de doelmond gehaald. Na de thee hetzelfde spelbeeld: Haelen valt aan (zonder echt kansen te creëren), terwijl het team van ex-prof Michel Broeders de bus parkeert. Bovendien halen de Zuid-Limburgers alles uit de kast om Haelen uit zijn spel te halen. Zo draait in de 57e minuut een Schinnense aanvaller slim in zijn verdediger om vervolgens te gaan liggen. De scheidsrechter ziet er een penalty in én een gele kaart wegens vasthouden voor Roel Geelen. Een beslissing die bij de Haelen-aanhang tot ver na afloop voor vraagtekens zorgt. Kenny Tokaya heeft daar echter geen boodschap aan en schiet zijn team op voorsprong: 1-2. Haelen zet echter nog een keer aan, legt zich niet neer bij verlies door een te makkelijk gegeven penalty. Alfa Sport kan daar maar één wapen tegenover zetten: fysiek geweld. Zo wordt in de 70e minuut een zware overtreding gemaakt op aanvoerder Rick van der Linden, maar het blijft bij geel. Waarmee overigens ook Siem van Dijck wegkomt als hij zijn back een koekje van eigen deeg geeft. De leeg gestreden Roel Geelen en Milan Maassen worden in de slotfase gewisseld en Wolters geeft zijn manschappen het sein om één op één te gaan spelen. Alfa Sport komt steeds meer onder druk en in de 95e minuut – de scheidsrechter telt alle vertragende acties netjes bij de speeltijd – leidt dat bijna tot de gelijkmaker. De keeper stopt echter een schot van Ken Gommans op de lijn. Toch hoeft Haelen, zeker gezien de nederlagen van de andere titelkandidaten, niet te wanhopen. De roodgelen hebben alle topploegen gehad, terwijl die nog allemaal tegen elkaar moeten. Met de instelling van vandaag is in deze competitie nog alles mogelijk.
Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen (15. geel), Ferry Stemkens, Roel Geelen (57. geel; 85. Jildert Teijema), Tom Vestjens, Milan Maassen (90. Jelle Waeyen), Siem van Dijck (80. geel), Rick van der Linden , Tom Bongaerts (75. Joep Houben), Ruud Eijkenboom.