make responsive website quickly

bannerkvvHaelen

Bekijkt u de website op een mobiele apparaat? Veeg dan met uw vinger op het beeldscherm naar rechts voor het menu!
balk.fw

Haelen helpt Heksenberg in kampioensrace: 1-5

door Jan Cuijpers

Je hebt van die dagen dat werkelijk niets lukt. Als je dan de deken over je heen kan trekken en je nog eens omdraait, is er niets aan het handje. Maar als je tegen een directe concurrent om de titel moet spelen, komt zo’n slechte dag ongelukkig uit. Haelen-keeper Joey Cuijpers heeft vandaag zijn zwarte zondag van het seizoen, want bij zeker drie tegentreffers ziet hij er niet goed uit. Hoewel Haelen al vanaf de aftrap onrustig voetbalt en Heksenberg fel op de bal zit, is er tot de 18e minuut niet veel aan de hand. Maar dan passt Cuijpers onbegrijpelijk een bal zomaar in de voeten van Mike Olijve. De zoon van de Heksenbergtrainer pakt het cadeautje uit en scoort koel: 1-0.
Haelen heeft wel vaker met 1-0 achter gestaan en vervolgens toch de punten mee naar huis genomen, dus langs de kant is er vooralsnog vertrouwen in een goede afloop. Binnen de lijnen lijkt dat vertrouwen na de tegentreffer ineens stukken minder. Haelen probeert wel aan te vallen, maar het spel is te traag en vooral te slordig: ballen komen niet aan of worden te hard ingespeeld. Toch wordt spits Ruud Eijkenboom in de 25e minuut bijna gevaarlijk, maar met een overtreding wordt hem een halt toegeroepen. Roel Geelen moet een paar minuten later ook aan de noodrem en krijgt daarvoor meteen geel. Het lukt Haelen maar niet Heksenberg in verlegenheid te brengen, terwijl de twee spitsen Mike Olijve en Mohamed Ouaissa met hun snelheid voortdurend dreigend zijn. Ook de vaak inschuivende nummer 10 Sven Spork is een bron van onrust voor Haelen, ook al omdat hij te veel vrijheid krijgt van directe tegenstander Joep Houben. Diezelfde Joep gaat in de 38e minuut te laks het duel aan, verpeelt de bal en probeert zijn fout nog te herstellen door zijn tegenstander op de hakken te lopen. Jammer genoeg binnen de zestien, dus penalty. Spork schiet onberispelijk binnen: 2-0. Jammer, met 1-0 achter de rust ingaan zou beter zijn geweest, maar de Haelen-aanhang vertrouwt erop dat trainer Wolters de pauze gebruikt om het team alsnog op de rails te krijgen. Zijn elftal ontspoort echter definitief als in de 52e minuut een vrije trap vanaf 30 meter de hoek in zeilt: 3-0. Een bal vanaf die afstand moet voor de keeper zijn. Net zoals het zondagsschot dat een minuut later,weliswaar met een vreemd effect, onder de lat ploft: 4-0. Haelen heeft dit seizoen wel eens met een gelukje gewonnen, maar krijgt als tegenprestatie alle denkbare pech in deze wedstrijd terugbetaald. Een zeer matig spelend Haelen probeert toch nog iets aan de stand te veranderen en in de 63e minuut volleert Ken Gommans de eretreffer binnen. Maar daarna kan Haelen geen gevaar meer stichten. Sterker nog, in de 82e minuut wordt de ingevallen Daniël Dormans door een Haelen-verdediger vrij voor Cuijpers gezet en hij rondt af met een mooie lob: 5-1. Voor zijn vreugde na deze treffer ontvangt hij geel. Haelen, dat aan een veelbelovend seizoen bezig is, zakt vandaag volledig door het ijs. Gebrek aan beleving en duelkracht helpt de achtervolgers in het zadel. Door daarbij met zo’n forse afstraffing te verliezen, kan dadelijk het doelsaldo ook nog een beslissende rol gaan spelen. Vier van de vijf doelpunten vandaag ontstaan door persoonlijke fouten van de doorgaans betrouwbare doelman en verdediging. Wat ook tot nadenken moet stemmen, is het gebrek aan uitgespeelde kansen. Veel werk aan de winkel deze week.

Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen (71.Tom Vestjens), Ferry Stemkens, Roel Geelen (31.geel/76. Jildert Teijema), Mike Jacobs, Joep Houben (Milan Maassen), Siem van Dijck, Rick van der Linden , Tom Bongaerts, Ruud Eijkenboom

Delen

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Hoofdsponsor van RKVV Haelen

mentenrecycling logo