make responsive website quickly

Eerste verlies van Haelen in 13e wedstrijd van het seizoen: 0-2

door Jan Cuijpers

Schreven we vorige week nog dat Haelen zijn beste wedstrijden uit speelt op kunstgras, kregen we vandaag het deksel flink op de neus op het prachtige sportpark van FC Geleen-Zuid. Na een van Haelen kant zeer slecht gespeelde eerste helft stond bij rust een 0-1 achterstand op het scorebord. Die stand had er ook heel anders uit kunnen zien. Dat zit zo. In de 8e minuut knalt FC Geleen-Zuid een bal buitenkant paal na een makkelijk weggegeven corner. Dat vraagt om een reactie, dus nog geen twee minuten later worstelt Ruud Eijkenboom, die vandaag voor het eerst sinds weken weer eens in de basis begint, zich door de verdediging en doelman Makel Schuffelen kan slechts met de benen redding brengen. In de 21e minuut lepelt Joep Houben een bal over de verdediging naar Rick van der Linden, die prachtig afrondt in de verre hoek: 0-1... Denkt iedereen. Maar de scheidsrechter neemt het vlagsignaal van de linesman over en keurt de treffer – zeer twijfelachtig – af. Weer twee minuten later neemt Eijkenboom de bal op de slof vanaf 25 meter. Slechts met moeite weet de doelman de bal te pareren. Na 25 minuten valt – achteraf bezien – de beslissing in de wedstrijd: Ken Gommans verkijkt zich op een hoge bal, doelman Joey Cuijpers schiet zijn centrale verdediger op de rand zestien te hulp en kan tijdig wegwerken. In de middencirkel heeft een Geleendenaar de tegenwoordigheid van geest de bal met een grote boog over alles en iedereen in het lege doel te deponeren: 1-0. De tegentreffer brengt Haelen even volledig aan het wankelen, want vanaf de aftrap komt een aanvaller van de tegenpartij oog in oog te staan met de Haelen-doelman, die de lage bal echter prima pareert. Maar nog wordt Haelen niet wakker. Vlak na het half uur staan drie spelers van Geleen klaar om een voorzet van kortbij in te koppen. Cuijpers haalt de bal met een geweldige reflex onder de lat vandaan. Met een gele kaart voor Jildert Teijema, die een noodzakelijke overtreding moet maken, gaat Haelen aan de thee. Of ze die hebben kunnen drinken, blijft een vraagteken, want trainer Patrick Wolters moet in de rust heel wat dingen nog eens uitleggen. Bijvoorbeeld hoe de onzichtbare middenvelders zich aan moeten bieden om te voorkomen dat voortdurend de lange bal moet worden gespeeld. Na rust een volledig ander spelbeeld. Haelen is duidelijk van plan de pot nog om te keren, terwijl Geleen inzakt en op de counter loert. Het duurt echter tot d 56e minuut alvorens Haelen gevaar kan stichten. Rick van der Linden legt een vrije trap bij de tweede paal neer die door iedereen wordt gemist, maar de keeper let op. Haelen drukt, maar zonder echte kansen te creëren. Dat doet Geleen wel: in de 76e minuut rukt een Geleen-speler vanaf de middenlijn alleen op Joey Cuijpers af. Die blijft echter lang staan en voorkomt met weer een goede redding een tweede tegendoelpunt. In de 80e minuut lijkt het dan toch te gebeuren. Een vrije trap vanaf rechts wordt door Ken Gommans prima op doel gekopt, maar hij treft de lat. In de 87e minuut moet de Haelense portier nogmaals naar de hoek om met de vingertoppen een schot tot corner te werken. Haelen pompt de resterende minuten de ene na de andere bal in de vijandelijke zestien, maar in de 94e minuut valt uit een tegenstoot de onvermijdelijke 2-0. Het eerste verlies van dit seizoen is een feit, uitgerekend in de 13e wedstrijd die de mannen van Wolters spelen. Hopelijk een goede les: wil je kampioen worden, dan is de échte wil om te winnen nodig en niet voortdurend commentaar op de scheidsrechter. Dat hebben de vorige twaalf wedstrijden wel bewezen!
Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen, Jildert Teijema (geel; 57. Ferry Stemkens), Roel Geelen (61. Tom Vestjens), Mike Jacobs, Milan Maassen , Joep Houben (76. Tom Bongaerts), Siem van Dijck, Rick van der Linden, Ruud Eijkenboom