make responsive website quickly

Haelen niet mooi, maar wel zeer effectief: 2-1

door Jan Cuijpers

De afdeling groenvoorziening van de gemeente Leudal mag zich wat betreft het onderhoud van het hoofdveld van RKVV Haelen in een hoekje gaan zitten schamen. De zondag na carnaval wordt ronde 11 van de competitie ingehaald, maar op de knollentuin in Sportpark Houtrust die doorgaat voor een voetbalveld, kan gewoonweg niet worden gevoetbald. Spuit er sneeuw op en je hebt een prima buckelpiste voor het snowboarden, maar een strakke pass over de grond is onmogelijk. Blijkbaar meent de gemeente dat het maaien van het gras (liefst de dag na de wedstrijd in plaats van een dag ervoor) wel voldoende is voor de voetballers van Leudal in het algemeen en Haelen in het bijzonder. Wanneer groeit ook bij de ambtenarij het besef dat goed voetbal alleen maar mogelijk is op een vlak en kort gemaaid veld? Het is niet voor niets dat de ongeslagen koploper in de derde klasse B zijn beste voetbal etaleert in de uitwedstrijden, waar veel tegenstanders in het zuiden al voorzien zijn van de nieuwste kunstgrasmatten. Dat gezegd zijnde: vandaag kan Haelen zijn geliefde tikkietakkie voetbal wel vergeten tegen een fysiek sterk DVO dat op de groene hindernisbaan veel beter tot zijn recht komt dan de veelal frêle mannen van Patrick Wolters. Toch beginnen de roodgelen sterk aan de wedstrijd. Al na tien minuten laat Siem van Dijck drie tegenstanders zijn hakken zien en scoort in de korte hoek: 1-0. Even later zien alle Haelen-supporters (en misschien ook wel die uit Sittard) een penalty als diezelfde Van Dijck binnen de zestien tegen de zoden wordt gewerkt. Echter geen fluitsignaal. Ook niet als even later tijdens een scrimmage de bal met een arm uit het doel wordt gewerkt. Op het half uur krijgt Door Vrienden Opgericht een makkelijk gegeven vrije trap aan de zijlijn. De Sittardenaren sturen de luchtmacht naar voren en door de kluit spelers voor zijn neus komt doelman Joey Cuijpers onvoldoende aan de bal om hem uit de gevarenzone te stompen, zodat DVO tegen de verhouding in de gelijkmaker kan scoren. Vooral in een wedstrijd zoals die van vandaag wordt duidelijk wat voor een slimme speler Milan Maassen is. Hij wint bijna al zijn persoonlijke duels en wat hij niet onderschept is een prooi voor Niels Roumen of Ken Gommans, die positioneel een ijzersterke pot laat zien. De twee vaste backs, Tom Vestjens en Ferry Stemkens, hebben de wintersport laten prevaleren boven het voetbal en hun vervangers Jildert Teijema en Roel Geelen moeten weliswaar alle zeilen bij zetten, maar DVO krijgt eigenlijk geen enkele kans meer. Aanvoerder Rick van der Linden wordt tweemaal van scoren afgehouden door de keeper en een afgemeten dieptepass van Joep Houben wordt moedwillig met de arm gestopt. Een rode of tweede gele kaart voor de dader blijft uit. Toch komt Haelen opnieuw op voorsprong als in de 66ste minuut een gekraakt schot van Rick door de opgekomen Niels Roumen wordt binnengewerkt. Pas in de naspeeltijd sluipt er een beetje onrust in de Haelense ploeg. Onrust die vorig seizoen nog vaak tot puntenverlies leidde, maar vandaag blijven de drie punten in eigen huis. Na afloop blijkt dat de kleine overwinning van cruciaal belang is geweest: alle naaste achtervolgers lijden puntverlies. Met drie wedstrijden minder op de teller staat Haelen drie punten voor op nummer twee Lindenheuvel/Heidebloem. Het kon wel eens een héél mooi seizoen worden.Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers (92. geel), Ken Gommans, Niels Roumen, Jildert Teijema, Roel Geelen (41. geel), Mike Jacobs, Milan Maassen , Joep Houben, Siem van Dijck, Rick van der Linden (84. Julian Corten (91. geel)), Tom Bongaerts (55. Ruud Eijkenboom (60. geel))