make responsive website quickly

Haelen verrassend makkelijk voorbij VV De Leeuw: 0-5

door Jan Cuijpers

Vriedaagnach.... Waas te kort óm te slaope , Hae loog nog wagewied aope, Wae ‘welteruste’ noeit. Zo had het lijflied kunnen beginnen van de spelers uit de selectie van trainer Patrick Wolters die vrijdagavond richting Kessel waren getrokken om plaatselijk kanshebber Hoondervel aan te moedigen in de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). We hoorden uit meerdere welingelichte bronnen dat een aantal van hen vooral wilde Blieve!. Gelukkig is daar vanmiddag in de wedstrijd tegen middenmoter De Leeuw uit Brunssum niets meer van te merken. Dezelfde mannen die van de eindstand van het LVK niets hebben meegekregen, blinken uit op het kunstgras van de mijnwerkersclub. De weer in groten getale opgekomen aanhang van Haelen – de afwezige aanhang van De Leeuw bezoekt deze middag liefst drie herenzittingen - is een beetje confuus uit de winterstop gekomen: werd er tegen EHC nog voortreffelijk gevoetbald, tegen SHH (8-0) en RKSVO (2-2) hielden het vertoonde spel en met name de wedstrijdmentaliteit niet over. En passant werd toen ook duidelijk dat de selectie van de roodgelen te krap is om de afwezigheid van meer dan twee basisspelers op te vangen. Maar al die ontbrekende spelers zijn er vanmiddag in Parkstad weer bij en na een sputterend begin swingt Haelen weer als vanouds. Aanvoerder Rick van der Linden begint na een vakantie van drie weken in Zuid-Afrika en slechts twee trainingen in de benen in de basis. Vooral zijn vizier is wat roestig uit de winterstop gekomen, want hij is al tweemaal vrij voor de keeper verschenen, voordat hij de 0-1 binnen kopt na een vloeiende aanval over drie schijven. Moet gezegd dat de keeper alles behalve roestig reageert. En ook Siem van Dijck moet er nog even inkomen. Heel Haelen ziet de bal al in de netten als Rick hem vogeltje vrij voor de keeper zet, maar de bal verdwijnt in het zijnet. In de 37ste minuut gaat Rick achter een diepe bal aan, waarbij hij de centrale verdediger er ondanks zijn trainingsachterstand royaal uit loopt, hij legt opzij naar de instormende Joep die de 0-2 op het bord zet. Met die stand gaan de acteurs ook aan de thee. Twee minuten na de rust maakt de nummer 5 van De Leeuw de fout Siem iets te veel ruimte te geven in de zestien. De Haelenaar kijkt één keer en schildert de bal in de bovenhoek: 0-3. Daarna ontspint zich een kat-en-muis-spel, waarbij de muis vaak naar de kat trapt. Als vervolgens in de 72ste minuut Joep een bal buiten tikt door de benen van een tegenstander en die met veel misbaar gaat liggen, trekt de verder goed leidende scheids geel. Voor Joep welteverstaan. Haelen neemt meteen wraak door via Tom Bongaerts (hij rondt af na een prima rush) de 0-4 aan te tekenen. Siem van Dijck laat in de 81ste minuut nog eenmaal zijn klasse zien als hij niet alleen de schoppende nummer 5 ontwijkt, maar de hele verdediging zijn hielen laat zien: 0-5.
Vrij naar een bekend liedje uit Haelen: Welteruste Brunssum, Wae gaon nog efkes door.
Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen, Ferry Stemkens (88. Jildert Teijema), Mike Jacobs, Milan Maassen, Joep Houben (72. Geel), Siem van Dijck (81. Julian Corten) Rick van der Linden (88. Jelle Waeyen), Tom Bongaerts
TOPSCORER HAELEN 1