make responsive website quickly

Overtuigende zege tegen hekkensluiter DESM:
0-4 overwinning had nog groter kunnen zijn

door Jan Cuijpers

Aanvaller Siem van Dijck lijkt er zin in te hebben vandaag. Of hij heeft het gewoon koud en wil zich snel warm voetballen. Hoe het ook zij, in de eerste minuut al soleert de Haelense vleugelspits door de geelzwarte Weerter verdediging en slechts de vingertoppen van de 20-jarige doelman Nick van Donschot voorkomen de 0-1 voor Haelen. Door Eendracht Sterk Moesdijk speelt op een pas enkele jaren oud sportpark met een kunstgrasveld. Waar op veel plaatsen in Limburg wordt afgelast, wordt aan de Kaaskampweg in Leuken gewoon gespeeld. Op deze waterkoude zondagmiddag niet echt een plezier voor de spelers en al helemaal niet voor de kleumende toeschouwers. Maar Van Dijck doet er alles aan in elk geval de Haelen-aanhang op te warmen, want in de derde minuut is de aalgladde voetballer weer vertrokken voor een solo, hij sluit af tegen de keeper, maar de terugspringende bal wordt overtuigend tegen de touwen geknald door aanvoerder Rick van der Linden, die vandaag de voorkeur krijgt in de spits boven Ruud Eijkenboom: 0-1. Vanaf dat moment lijkt Haelen even de focus te verliezen en gaat te veel mee in het lange halen voetbal van DESM. Toch weet de ploeg van Patrick Wolters zich kansen te scheppen. Soms met medewerking van de Weertenaren, zoals in de 15e minuut als Rick van der Linden door een foutieve terugspeelbal wordt verrast. Na een kwart wedstrijd gaat Siem andermaal vrij op keeper Van Donschot af, maar zijn wippertje is te laag en te zacht zodat die kan pakken. Een minuutje later schiet de wervelwind net naast en Rick van der Linden wordt in de aanval daarna gestopt door de keeper, die inmiddels aardig is warm geschoten door de Haelenaars. In de 32e minuut heeft captain Van der Linden er genoeg van en uit een ingooi draait hij weg van zijn bewaker om met een snoeihard schot in de kruising af te ronden: 0-2, zo doe je dat! Tot de rust gebeurt vervolgens niet veel noemenswaardigs. Maar opgewarmd komen de roodgelen al twee minuten na rust op 0-3 als Rick Joep Houben vrij voor de keeper zet: 0-3. Haelen combineert vervolgens naar hartenlust, maar af en toe verslapt de concentratie. Zoals in de 54e minuut als door een verkeerde pass zomaar een DESM’er vrij voor Joey Cuijpers opduikt, die diens schot weet te blokken. De bal blijft in het spel en in de tegenaanval speelt Van Dijck zich fenomenaal vrij en scoort de 0-4. DESM heeft het aan de jonge keeper Van Donschot – hij speelt vandaag zijn derde wedstrijd in het eerste – te danken dat de score niet hoger oploopt. Overigens doet het team van Eric Caasenbrood de clubnaam eer aan door elkaar niet af te vallen, ook al zit het geluk al het hele seizoen tegen. Twee aanvallen springen er nog uit: in de 77e minuut begint Tom Bongaerts aan een rush over links, waarna hij aflegt op Joep Houben. Die schiet echter hoog over. Vijf minuten voor tijd zet Haelen nog maar eens een mooie aanval op via Siem. Echter Mike Jacobs, die een goede wedstrijd speelt, mist voor open goal. Door het aantal doelpunten is het oog van het Haelen-bestuur gevallen op het mooie elektronische scorebord van DESM. Aangeschaft door het supporterscomité, horen we in de bestuurskamer. De voorzitter zal mailen bij welke fabrikant het werd gekocht.

Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen, Ferry Stemkens (77. Tom Vestjens), Roel Geelen (77. Jildert Teijema), Mike Jacobs, Milan Maassen, Joep Houben, Siem van Dijck, Rick van der Linden (64. Ruud Eijkenboom), Tom Bongaerts