make responsive website quickly

Haelen toont ongelooflijke veerkracht:
3-2 winst tegen HEBES na 0-2 achterstand

door Jan Cuijpers
Allemaal leuk en aardig: derby tegen goede buur HEBES, dus na de wedstrijd feest met dj in de kantine. De uitnodiging ging weken geleden al de deur uit. De spelers van Patrick Wolters wilden ook een bijdrage aan het feest leveren door HEBES de overwinning cadeau te doen. Anders valt het niet te verklaren dat de mannen die vorige week met het mes tussen de tanden de periodetitel uit het vuur sleepten (en na afloop verklaarden dat het daarmee nog niet klaar was) zo mak als lammetjes aan de wedstrijd tegen de fusieclub uit Heel en Beegden beginnen. Was het de laatste wedstrijden strijk en zet dat Haelen binnen vijf minuten de eerste treffer achter de vijandelijke doelman had liggen, nu moet de Haelen-keeper al nu vier minuten ‘Kopf und Kragen riskieren’ om de bal uit de voeten van een doorgebroken HEBES-aanvaller te vissen. Er lukt dan ook bijna niets bij de roodgelen: spelers begrijpen elkaar niet, passes komen niet aan en de eenvoudigste ballen springen van de voet. HEBES zakt in en wacht op de countermogelijkheden. Ondanks het slechte spel weet Haelen zich na tien minuten een kans te creëren na een vloeiende aanval via Siem, Mike en tenslotte aanvoerder Joep Houben, die over schiet. Na 29 minuten moet doelman Cuijpers weer aan de bak en weer komt hij als winnaar uit de één-tegen-één-situatie. Twee minuten later moet het 1-0 staan voor Haelen. Joep Houben zet Siem van Dijck met een steekpass vrij voor de goal. Zijn bekeken schot komt via de onderkant van de lat terug in het veld. Maar door het lakse voetbal van Haelen krijgt ook HEBES kansen. In de 39ste minuut kan Roel Delahaije volledig vrijstaand de hoek uitzoeken, wat hij dan ook koppend doet: 0-1.

In de rust grijpt oefenmeester Wolters in: spits Ruud Eijkenboom moet het veld ruimen voor de herstelde Rick van der Linden. Veel effect lijkt dat niet te hebben, want vijf minuten na de thee ligt de 2-0 achter Cuijpers, die geen verweer heeft op een effectvolle vrije trap van Remy Geraets. En het had nog erger kunnen zijn als Lars Sonneville een succesvolle solo had afgerond met een voorzet. Hij wil echter zelf de keeper passeren, maar die kan redden. Vanaf de 70ste minuut zet Wolters de pionnen anders neer. Na een dubbele wissel wordt Ken Gommans naar het front gestuurd en gaat Haelen één op één spelen. Roel Geelen komt erbij als extra middenvelder. Al na drie minuten betekent dat de aansluitingstreffer als Siem na een solo op de paal schiet en Roel Geelen de rebound binnen schiet: 1-2. Haelen krijgt het geloof in zichzelf terug, waardoor Mike Jacobs ter hoogte van de HEBES-dug out een afstandsschot waagt dat onhoudbaar in de kruising zeilt: 2-2. Paniek bij HEBES, dat nu massaal voor de goal gaat liggen, maar dat is zelden een goed recept. Siem van Dijck legt vijf man in de luren en schiet de winnende in de korte hoek binnen: 3-2. In de laatste vijf minuten vallen nog wat kaarten, waarvan de rode voor Lars Pouls na een overtreding op matchwinner Van Dijck het meest vermeldenswaard is. Haelen sleept drie punten weg voor de poorten van de hel. Bij een goede pot Gouverneur (twee halen, één betalen!) zijn de voetbalvaders het er snel over eens: als je in deze klasse niet de goede instelling hebt, ga je eraan. Laat vandaag een waarschuwing zijn.

Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Ken Gommans, Niels Roumen (70. Roel Geelen), Ferry Stemkens, Tom Vestjens (58. geel, 70. Jildert Teijema (86. geel)), Mike Jacobs, Milan Maassen, Joep Houben, Siem van Dijck (89. geel), Ruud Eijkenboom (46. Rick van der Linden), Tom Bongaerts