make responsive website quickly

Fenomenaal eerste half uur van Haelen: 1-2 winst tegen MMC

Door Jan Cuijpers

De liefhebbers van het amateurvoetbal hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag rolt de bal voor het eerst weer in competitieverband. De weergoden willen hun steentje bijdragen aan een prettig begin van de competitie 2017-2018 en zo komt het dat de teams van MMC en Haelen onder een stralende zon beginnen aan hun eerste wedstrijd van het seizoen. Het veld in Weert ligt er bij als een biljartlaken, maar dat heb je al gauw bij kunstgras. In het verleden hebben de roodgelen al vaker bewezen dat het groene plastic hen wel ligt en vandaag doen ze dat opnieuw. De vaste volgers van Haelen weten niet goed wat ze van hun cluppie kunnen verwachten. De voorbereiding was nogal wisselvallig en de vandaag jarige trainer Patrick Wolters heeft ten opzichte van voorgaande seizoenen met enkele pionnen geschoven. De namen zijn nog hetzelfde, maar hun rol is anders. Dat gezegd zijnde schiet Haelen na het beginsignaal van de goed leidende scheidsrechter Van Heugten als een raket uit de startblokken., Het voetbal dat het elftal van Wolters op de mat legt, is het beste dat Haelen de afgelopen twee seizoenen heeft laten zien. Alleen de afronding faalt te vaak. MMC weet zich geen raad met de vroeg storende tegenstander en het duurt dan ook niet lang voordat de 0-1 op het digitale scorebord staan. Joep Houben mag buiten de zestien aanleggen en hij lepelt de bal fraai in de driehoek achter de kansloze Loek Jacobs. Diezelfde Houben pakt een paar minuten later geel na een nuttige overtreding op bijna doorgebroken MMC’er. Siem van Dijck is in de eerste helft een ware plaag voor de Weerter verdediging, maar zijn acties leveren jammer genoeg te weinig rendement op. In de 25ste minuut verslikt Niels Roumen zich in een steekbal. Joey Cuijpers kan in eerste instantie redden en in tweede instantie is het gelukkig buitenspel. Dat is het eerste teken dat Haelen de regie begint te verliezen. Twee minuten later een scrimmage voor het Haelen-doel. Als het stof is opgetrokken heeft Joey Cuijpers de bal. Net voor rust gaat het toch mis. Joshua van Veldhoven (ex-PSV amateurs) controleert een vrije trap op zijn borst, draait weg bij Niels Roumen en besluit in de lange hoek: 1-1. De tweede helft gaat gelijk op. Een mooie wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Maar de niet neutrale willen de punten. Tussen de 55ste en 80ste minuut lijken die naar MMC te gaan, maar Haelen-doelman Cuijpers voelt zich wel thuis op het kunstgras en hij houdt, onder het toeziend oog van EVV- én MMC-keeperstrainer Ingmar Bergmans, zijn ploeg met enkele mooie reddingen op de been. Eenmaal krijgt hij daarbij de welkome hulp van de lat. In de 82ste minuut is Rick van der Linden, die goed tot zijn recht komt in zijn zwervende rol, weg op links. Niels Roumen knikt diens afgemeten voorzet fraai met een stuit achter de Weerter portier: 1-2. Scheidsrechter Van Heugten heeft zoveel plezier in de wedstrijd dat hij liefst zes minuten na laat spelen. Haelen laat echter niets meer aanbranden en sleept de eerste drie punten van het seizoen binnen.
Voor Haelen kwamen in actie: Joey Cuijpers, Jildert Teijema (54. Ferry Stemkens), Niels Roumen, Ken Gommans, Tom Vestjens, Mike Jacobs, Siem van Dijck, Milan Maassen, Ruud Eijkenboom (78. Julian Corten), Joep Houben, Rick van der Linden (91. Jelle Waeyen).